ylakuva_aikuisintra_suunnistus.jpg

Opiskelusta kysyttyä

Askarruttaako sinua joku kysymys. Todennäköisesti samaa asiaa on kysytty jo aikaisemminkin. Tälle sivulle on koottu vastauksia kysymyksiin, joita useimmin tehdään koulutussihteereille ja muulle henkilöstölle.

Mitä alennuksia Jyväskylän aikuisopiston opiskelijakortilla saa?

Jyväskylän aikuisopiston opiskelijakortilla saa alennusta uimahallista, teatterista, jääkiekko-otteluista ja joistakin yrityksistä. Yritykset päättävät alennuksista itse eikä alennusten tarjoajista ole olemassa kattavaa listaa. Kannattaa olla aktiivinen ja tarjota korttia. Aikuisopiston kortti ei oikeuta matka-alennuksiin.

Mitä tukia voin saada opiskeluuni?

Asiaan ei ole yksiselitteistä vastausta olemassa, vaan jokaisen opiskelijan osalta tilanne on ainutkertainen. Ammatilliseen aikuisopiskeluun tarkoitettuja tukimuotoja on useita. Mm. oma tausta, tarpeet ja toiveet vaikuttavat tukimuodon valintaan. Mahdollisuudet kannattaa selvittää mahdollisimman huolellisesti jo siinä vaiheessa, kun suunnittelee opintoja.

Missä työtehtävissä voin toimia, kun olen suorittanut ammatti- tai erikoisammattitutkinnon?

Kysymykseen ei ole olemassa yksiselitteistä vastausta. Tämä riippuu alasta ja työnantajasta.

Mihin voin pysäköidä autoni ja onko se maksullista?

Pysäköintikäytännöt vaihtelevat Jyväskylän aikuisopiston eri toimipisteissä. Viitaniemessä ja Kyllönmäellä pysäköinti on maksullista. Tarkemmin opiskelijapysäköinnistä kerrotaan omalla sivullaan.

Jämsän ammattiopiston toimipisteissä opiskelijat voivat pysäköidä oppilaitosrakennusten lähellä olevilla pysäköintialueilla maksutta. Henkilökunnan parkkialueet on merkitty erikseen.

Missä voi tupakoida?

Kaikki Jyväskylän koulutuskuntayhtymän oppilaitokset ovat savuttomia ja tupakointi niiden alueilla on kiellettyä.

Usein kysytyt kysymykset Tulosta sivu