ylakuva_aikuisintra_suunnistus.jpg

Aikuisopiskelu Jyväskylän aikuisopistossa ja Jämsän ammattiopistossa

Opiskelu Jyväskylän aikuisopistossa ja Jämsän ammattiopistossa on yleensä hyvin käytännönläheistä ja opetuksessa hyödynnetään opiskelijoiden asiantuntemusta ja kokemusta. Keskustelu, yhteistyö, ajatusten vaihto ja yhdessä oppiminen ovat tärkeä osa aikuisopiskelua.

Lähtökohtana on oppija itse ja hänen elämänkokemuksensa, joiden pohjalta opintojen sisältö ja opiskelutavat suunnitellaan vastaamaan jokaisen opiskelijan omia tarpeita. Tähän opintojen rakentamiseen opiskelija saa myös ohjausta ja apua.

Tuloksellinen opiskelu edellyttää aktiivisuutta ja oma-aloitteisuutta sekä sitoutumista koulutuksen alussa tehtyyn henkilökohtaiseen suunnitelmaan tutkinnon suorittamisen tavoista sekä tarvittavista opinnoista ja ammattitaidon hankkimisen tavoista.

Näille opiskelusivuille on koottu opiskeluun liittyviä asioita, jotka koskevat kaikkia aikuisopiskelijoita. Jos et löydä vastauksia täältä, voit kääntyä aina henkilöstön puoleen. Opiskeluun liittyvissä asioissa lähin yhteyshenkilösi on oma vastuukouluttajasi/ryhmävastaavasi. Hän osaa myös ohjata sinut tarvittaessa muiden henkilöiden puheille.

Monissa asioissa voit kääntyä suoraan myös koulutussihteerien (Jyväskylän aikuisopisto) ja opintosihteerien (Jämsän ammattiopisto) puoleen. He hoitavat opiskelijahallintoa, antavat mm. opiskelijakortit ja todistukset. Heiltä saa myös lisätietoja opintososiaalisista asioista ja he välittävät tiedon poissaoloista kouluttajalle.