ylakuva_aikuisintra_seinalla2.jpg

Aikuisopiskelijan matka-alennukset

VR

VR:n opiskelija-alennukseen Peruslipuista ja Sarjalipuista ovat oikeutettuja opiskelijat, jotka opiskelevat perustutkintoa päätoimisesti ja saavat opintoihin opintotukea, Koulutusrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea tai Kelan kuntoutustukea. Opiskelu oppisopimuksella, työvoimakoulutuksessa (opiskelija saa työttömyyskorvausta tai työttömyysetuutta) tai henkilöstökoulutuksessa ei oikeuta opiskelija-alennukseen.

Perinteisen kortin lisäksi opiskelija voi todistaa oikeutensa opiskelija-alennukseen myös digitaalisella opiskelijakortilla. Ennen varsinaisen opiskelijakortin saamista opiskelija voi hyödyntää tilapäistä todistusta opiskelija-alennuksen saamiseksi VR:n junissa (voimassa 3 kk). Opiskelija voi hankkia opiskelijakortin VR:n lipunmyynneistä. VR:n opiskelijatodistuksen saa valmiiksi opiskelijan tiedoilla täytettynä koulutussihteereiltä. Lisätietoja opiskelija-alennuksen ehdoista saa VR:n www-sivuilta.

Matkahuolto

Opiskelija-alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat,
- jotka opiskelevat Suomessa tai suomalaiset opiskelijat, jotka opiskelevat ulkomailla ja saavat Kelan myöntämää opintotukea tai Koulutusrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea
- joiden opiskelu on päätoimista
- joiden opiskelu kestää yhtäjaksoisesti 8 kk

Opiskelija-alennuksen piiriin eivät kuulu ilta-, etä- ja monimuoto-opiskelijat, jos lähiopetusta on alle 60 % opiskelusta, työvoimapoliittisessa koulutuksessa (opiskelija saa työttömyyskorvausta tai työttömyysetuutta) olevat ja oppisopimuskoulutuksessa olevat.

Matkahuollon opiskelijakortin voi hankkia Matkahuollon toimipaikoista ja lippuja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä. Opiskelijakorttia varten tarvitaan yksi passikuva ja Matkahuollon opiskelijatodistus, jonka voi tulostaa verkosta tai noutaa Matkahuollon toimipaikoista. Opiskelijatodistus täytetään, jonka jälkeen siihen pyydetään varmennus koulutussihteereiltä. Opiskelijatodistuksen saa myös valmiiksi opiskelijan tiedoilla täytettynä koulutussihteereiltä.

Jyväskylän Liikenteen Waltti-lippujärjestelmä

Opiskelijoiden lipputuotteita voivat ostaa 25 vuotta täyttäneet, päätoimiset opiskelijat, jotka täyttävät seuraavat ehdot:
- Opiskelu on tutkintoon tai ammattiin johtavaa, valmentavaa koulutusta
- Opiskelija saa opiskeluunsa Kelan myöntämää opintotukea tai Koulutusrahaston myöntämää aikuiskoulutustukea
- Opiskelusta ei makseta päivärahaa tai palkkaa
- Opiskelijalla on esittää opiskelustaan todistus

Alle 25-vuotias Opiskelijalippujen myynti ja lataukset: Linkki-palvelupiste, Jyväskylän Sokoksen infopiste

Opiskelijan Waltti-korttia ei voi tilata nettipalvelusta. Opiskelijalipun oston yhteydessä asiakkaan henkilöllisyys sekä opiskelijalipun ostamiseen oikeuttavat todistukset tarkastetaan.

Lippuja ladataan lipunmyyntipisteiden lisäksi Waltti-nettilatauspalvelussa sekä linja-autoissa (linjat 1-39, 41 ja 42, ei 13M). Lippulatauksen yhteydessä on varauduttava pyydettäessä esittämään voimassa oleva opiskelutodistus.

Kausilippu on henkilökohtainen, 1-4 vyöhykkeelle ostettava matkakortti, joka on voimassa 30, 90, 180 vuorokautta tai vuoden. Hinta määräytyy kauden pituudenja iän sekä matkustusvyöhykkeiden perusteella.
Korttimaksu 5 euroa uutta lippua ostettaessa. Lisää tietoa lipuista ja hinnoista saa Jyväskylän Liikenteen www-sivuilta

Lippuja ostettaessa on aina esitettävä todistus opiskelusta. Opiskelutodistuksen saa koulutussihteereiltä.

Matka-alennukset Tulosta sivu